- المقادير: كوب دقيقكوب سكرعدد 5 بيضاتمقدار فانليا3 ملعقة صغيرة بيكنج بودر2 باكو جيلي فراوله مقدار فراوله مقطعه شرائح عرضيه3 باكو كريم شانتيه دريم ويب
- التحضير: 1-نضرب السكر مع البيض مع الفانليا بالمضرب الكهربائي او الخلاط جيد جدا
2- يضاف الخليط الي الدقيق المضاف اليه البيكنج بودر ببطءمع الضرب المستمر حتي يتجانس الخليط تمام
3-يوضع الخليط في صينية مقاس24 - الطبخ: تخبز في فرن ساخن متوسط الحرارة لمدة 20 دقيقة وتختبر بالسكين ثم تترك تبرد لتزيينها
التزيين:
1- نحضر نفس الصينيه الي عملنا فيها الكيكه
2-ثم نعمل الجيلي بنص مقدار الميه الي على العبوة يعني الاتنين باكو عليهم نص لتر ميه او اقل شويه ونضعه في الصينيه ونتركه يبرد لدقايق من غير ما يجمد نضع فيه شرائح الفراوله
3- نحضر الكيكه ونقسمها اتنين ونحشيها بالكريم شانتيه وشرائح فراوله
4- تقلب الكيكه على الجيلي في الصينيه ونرجعها التلاجه نصف ساعه
5-تمرري الصينيه من فوق النار لفك الجيلي من الصينيه او نضعها في صينية اكبر فيها ماء ساخن
6- نحضر طبق التقديم وتقلب وتزين الاجناب بباقي الكريم شانتيه
الجمعة، 10 يونيو 2011
طريقة عمل تورتة الجيلى
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق