الاثنين، 27 يونيو 2011

طريقة عمل التشيكن رول

المقادير:
1 كيلو وراك فراخ مخلية
100 جرام جبن رومى مبشور
100 جرام زيتون اسود مخلى
1 بصلة مبشورة
2 بيضة مخفوقة
200 جرام بقسماط مطحون
1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسود
1/2 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة زعتر
1 فص ليمون
زيت للتحمير
ورق فويل (الومنيوم)
طريقة التحضير :-
1-تغسل وراك الدجاج جيدا بعد خليها من العظام وتقطع قطع مستطيلة وعريضة
2- تتبل الوراك بالبصلة المبشورة مع الملح والفلفل والزعتر والليمون وتترك لمدة ساعة على الاقل
3- تحشى الوراك بعد التتبيل بالجبنة الرومى والزيتون الاسود
4- تلف على شكل اسطوانة وتوضع فى ورق فويل ( المونيوم ) وتلف لف جيدا حتى لا يظهر منها شيئا
5- احضرى اناء به ماء مغلى على النار وقومى بوضع لفات الدجاج الملفوف بالفويل فى الماء المغلى لمدة 20 دقيقة
6- قومى برفعها من النار وفكها من الفويل بعد النضح تتماسك وتبقى على شكل رول او اسطوانة
7- اخفقى البيض جيدا مع ملح وفلفل ثم ضعى الدجاج فيه بعد ما يبرد ثم قومى بغمسه فى البقسماط المطحون حتى تنتهى الكمية
8- قومى بقدح الزيت ثم ضعى فيه المقدار السابق حتى ياخذ اللون الذهبى
9- قومى برص المقدار السابق فى طبق وجمليه باصابع البطاطس المحمرة مع حلقات الفلفل الاحمر والاصفر والاخضر وشرائح الطماطم
وبالهنا والشفاء ويارب يعجبكم

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق