السبت، 25 يونيو 2011

طريقة عمل البان كيك

احلي عضوات في احلي منتدي يارب الجميع يكون بخير

عملت البانكيك اكتر من مرة ولكن ما كان بيعجبني لم يكن هش كما اشوف
الي ان اكتشفت السر في احد الوصفات الاجنبية عالنت وجربتها وكانت ممتازة قلت لازم اضيفه للمنتدي لان الوصفة مش هاتكمل ولا تحلي من غير رايكن

انا عملته اكثر من مرة لان اولادي بيحبوا يفطروا به الصبح

خلينا بقي في المقادير:

بيضة \كوب لبن رائب وطبعا يمكن استبداله بالحليب\3م ك سكر \ 2م ك زبدة سايحة\ فانيللا
كوب دقيق \ذرةملح \نصف م ص بيكنج بودر و مثلها بيكنج صودا

الطريقة:

يخفق اللبن والبيضة والسكر والزبدة بمضرب سلك جيدا

تخلط المقادير الجافة وتضاف بالتدريج وتقلب ببطء بملعقة خشب مع مراعاة عدم زيادة التقليب وهو ده سر انتفاخه وهشاشته يعني لو لاحظنا ان في حبيبات دقيق غير ذائبة مش مشكلة نترك الخليط ربع ساعة انا ساعات باجهزه من الليل واتركه في الثلاجة حتي الصباح
هذه الكمية عملت 12 قرص
في طاسة تيفال علي نار متوسطة وهادئة نضع مقدار كبشة صغيرة ننتظر دقيقتين
الي ان تظهر الفقاقيع ثم تقلب ويمكن وضع الفواكه موز او بلو بيري او زبيب او حبيبات شيكولاتة نضعها علي القرص قبل ان نقلبه
ويقدم مع العسل او المربي او شراب البانكيك

واترككن مع الصور

صورة الخليط
اضغط هنا لتكبير الصوره

اضغط هنا لتكبير الصوره
ح

اضغط هنا لتكبير الصوره
وهنا عملته بالحليب وحشيته بلوبيري

اضغط هنا لتكبير الصوره


اضغط هنا لتكبير الصوره


اضغط هنا لتكبير الصوره


اضغط هنا لتكبير الصوره

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق