الأحد، 19 يونيو 2011

طريقه عمل فته شاورمه فراخ

½ كيلو فراخ فيلية – 100 ج ارز – 100 ج طماطم معصجة – رغيف خبز شامى (لبناتى)
بصل – خل – ليمون – ملح وفلفل وبهارات
الطريقة
نقطع الخبز مكعبات ونحمره فى الزيت وبعدين نصفيه من الزيت
نقطع الدجاج شرايح رفيعه قوى ونتبلها بالملح والفلفل والبهارات والخل ونتركها ساعه على الاقل
نشوح الدجاج فى الزيت المتبقى من تشويح الخبز حوالى 10 دقائق
ثم نضع عليها شوية خل ونقلب ثوانى ثم نضع الطماطم (2 معلقة) ونقلبهم ثم نضع
الارز وشوية خبز ونقلب نقلب ثم نغرفها فى طبق ونضع على الوش شوية خبز والصلصة

الصلصة
طماطم معصورة – شوية خل – زيت – ثوم – ملح وفلفل – كمون – بهارات
نشوح الثوم فى الزيت ونضع الخل يغلى ثم نضع الطماطم وكل التوابل
ونتركها لحد ماتتسبك

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق